Publicat per

PRÀCTICA PROJECTE III I PECHAKUCHA

 

Debat2el PRÀCTICA PROJECTE III I PECHAKUCHA

 1. Andrea Sardà Sarda Andujar says:

  Hola Elena,

  Abans que res vull felicitar-te per haver arribat fins al final i entregat el treball amb èxit però abans que res, m’agradaria que sàpigues que mentre llegia el teu treball, he tingut curiositat per saber-ne més sobre el festival Lumens i he topat amb un treball d’una altre artista molt igual al teu a Behance. Sovint es inevitable que fem servir recursos creats per terceres persones, ja sigui per nodrir la nostre feina com per inspirar-nos o fer-los servir com a exemple per crear els nostres propis projectes. Com a futurs dissenyadors que som i serem, hem de vetllar per la originalitat de les nostres produccions i malauradament, penso que en una de les peces gràfiques hagués sigut ideal que li donessis una volta al resultat final i l’haguessis resolt de manera diferent i no tant igual a la que m’he trobat. Jo no tindré en compte això i faré una avaluació sense que afecti la nota final seguint la rúbrica facilitada, al final jo soc una alumne igual que tu i determinar si hi ha pogut haver plagi li correspon dir-ho al professor.

  Sota cap pretext vull desmerèixer la feina feta perquè sé l’esforç que ha comportat finalitzar la feina i dir-te que els meus comentaris són sota la meva perspectiva i opinió que espero rebis de forma constructiva. Dit això et deixo a continuació els meus comentaris sobre la rúbrica.

  Qualitat i coherència de l’argumentació del concepte: s’ha fet una anàlisi de tipologies d’usuari, s’ha definit una proposta de valor clara i única pel projecte, el concepte respon als objectius definits…
  A la proposta de valor es reflexa la anàlisis de la tipologia d’usuaris i es centra en la comunicació i correcta senyalització des d’una vessant molt propera que es il·luminant el camí de les persones. Com a memòria de projecte conté tots els apartats per a convertir-se en un document útil per a desenvolupar la senyalística de l’espai.
  1/1

  Qualitat i coherència de la descripció del sistema: creació d’un inventari detallat dels senyals que formaran part del sistema. Organitzat per grups de senyals, ubicació, característiques…
  Les senyals estan correctament inventariades i argumentades amb detalls com el seu posicionament, estructura, material, etc.
  Tot i que al plànol de localització de les senyals hi ha el recompte del número final potser a l’apartat de l’inventari (pàgina 4) també l’hagués inclòs per a que el lector es faci la idea del volum de senyals encara el sistema no compti amb una gran gama com esmentes.
  0,75/1

  Qualitat estètica i funcional del sistema gràfic. S’ha definit una identitat gràfica pensada per l’espai, seguint una coherència amb el concepte. La identitat visual és clara: logotip, definició de colors, tipografies, layout, composició dels senyals…
  La identitat gràfica es coherent amb el concepte i es manté a totes les peces. Desenvolupes la tipografia, paleta de colors i pictogrames de forma un pèl reduïda i en algun apartat es barreja el contingut com al de cromatismes que també esmentes el material i la pintura. La part de l’explicació de la retícula que parla sobre les senyals més horitzontals, potser seria mes esclaridora amb una imatge que acompanyés el text perquè pot donar peu a la confusió.
  1,2/2

  Originalitat, innovació i eficàcia del sistema. La proposta presenta un disseny, tant a nivell gràfic com objectual, innovador i busca anar més enllà de propostes ja creades.
  Les senyals estan creades i pensades sota el mateix storytelling que es la llum i aquest concepte es veu reflexat a totes les peces seguint aquest mateix fil conductor que son els llampecs de lumens que surten del terra. Totes les peces queden emmarcades i segueixen una qualitat estètica i una coherència d’estil que trobo molt original i eficaç.
  2/2  

  Adequació i coherència del sistema objectual: els materials són adequats i coherents amb el concepte, es presenta informació tècnica per la seva aplicació (mides, marges, proporcions, aplicació de materials…).
  Presentes tant els materials com mides i proporcions de forma correcta i esclaridora. Els materials son adients per l’espai i es pensen en el futur. També presentes cotes, distàncies de llegibilitat i ancoratge i col·locació a l’espai.
  1,55/2

  Inclusió a nivell de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Així com inclusió en propostes per tot tipus d’usuaris. 
  Les peces estan pensades i dissenyades a diferents nivells per afavorir la visibilitat i la inclusió dels diferents usuaris. La mida de les tipografies vetllen per garantir la seva llegibilitat. També es pensen en els materials per garantir una llarga durabilitat sobre tot per les hores d’encesa i en condicions adverses com en cas d’incendi.
  0,85/1

  En la presentació hi ha un ordre clar de l’estructura dels continguts i cura de la correcció ortogràfica i d’estil.
  La presentació està ordenada i el contingut segueix l’índex establert i te coherència però en algunes pàgines he trobat alguns errors ortogràfics com algun accent i errors orto tipogràfics com alguna paraula orfe, salt de pàgina per error o paraules unides sense espai. Sí que he trobat a faltar la paginació perquè utilitzes correctament l’índex però no has paginat les pàgines.

  Pel que fa al pecahkucha, la teva veu es dinàmica i molt agradable d’escoltar però utilitzes un ritme una mica ràpid, en alguns slides he trobat a faltar una mica de pausa per pensar i observar-ne el contingut. L’ús d’una música de fons i la introducció son molt encertades ja que creen una bona atmosfera. Afegir que en algunes slides m’ha donat la sensació de que han durat més de 20 segons i en canvi en altres que no arribessin als 20 segons.
  0,35/1

  Nota total 7,7
  Felicitats pel teu projecte de senyalètica.

  Salutacions,
  Andrea S.

 2. Elena del Val Martín says:

  Hola Andrea bon dia, primer que tot, gràcies pel teu feedback :) Precisament el prototip que es va dissenyar per Lumens efectivament els autors el van penjar en behance, i agafant la base de la seva proposta ja vaig argumentar anteriorment en una altra PAC que, la proposta de cromatisme , logística de col·locació de senyals entre altres coses era funcional, em vaig basar a modificar i replantejar punts com l’accessibilitat, llegibilitat, definir la tipografia corporativa, reubicació i logística de senyals mapa i tòtem orientatiu general, etc. Encara que sí que és cert que potser vaig passar per alt esmentar-ho a l’última part de la pràctica i aquí sí que tens tota la raó.

  D’altra banda, estic completament d’acord amb les vostres observacions i punts de vista de millora; gràcies pel teu temps!

  Elena

Deixa un comentari